Extremepowertorrents.nl

Zijn torrents veilig?

Het is tegenwoordig ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je computer goed beveiligd is. Ook wat betreft het downloaden van torrents gelden er daarom een aantal regels. Torrents zelf zijn volkomen veilig. Wel kunnen de bestanden die je met torrents binnenhaalt gevaarlijk zijn.

Maak je gebruik van torrents, zorg er dan voor dat je geen illegale bestanden aan het downloaden bent. Het kan om bestanden met auteursrechten gaan zoals die van een nieuwe film. Kies je voor torrents gebruiken, download deze dan alleen van geverifieerde gebruikers.

Welke software heb je nodig om torrents te downloaden?

Torrents zijn uitvoerbare bestanden. Om deze te kunnen openen heb je een speciaal programma nodig. Zo’n programma wordt een Bit Torrent Client genoemd. Een Bit Torrent Client leest de informatie die op de torrent is opgeslagen.

Om dit te kunnen doen dient het programma eerst verbinding met een tracker te maken. Dit is een centrale server. De tracker ligt verbinding tussen de gebruiker die een bepaald bestand wil downloaden en gebruikers die het volledige bestand hebben.

Wat torrent clients betreft zijn er een aantal verschillende opties. Hierbij geldt wel dat het ene programma een stuk gebruiksvriendelijker is dan het andere. Er zijn zowel simpele als uitgebreide Clients.

Een torrent bestand openen

Voordat je een torrent kan openen heb je dus eerst een Client nodig. Zodra je eenmaal de juiste gekozen hebt en je hebt op het linkje van de torrent geklikt, verschijnt er over het algemeen een melding in je scherm.

In deze melding wordt gevraagd of je wilt dat de door jouw opgevraagde actie uitgevoerd moet worden met de door jou gekozen Client. Zo ja, dan zal de Client direct geopend worden. Ook het downloaden van de bestanden zal gelijk beginnen.

Er zijn zelfs Clients die nog veel meer te bieden hebben. Zo zijn er een aantal die ook beschikken over een webversie. Hiermee kan je bestanden meteen afspelen. Wel blijkt dit vaak helemaal niet of niet goed te werken.

Er kunnen ook een aantal redenen zijn waarom je bepaalde torrents niet meteen wilt downloaden. In dat geval kies je ervoor om de torrent eerst op te slaan. Wil je nadien toch de torrent openen, dan kan je dit op twee verschillende manieren doen.

Wanneer je dubbelklikt op de torrent zal deze automatisch door de door jou gekozen Client worden geopend. Vaak staat in de menubalk van de Client al een optie die je kunt gebruiken om een torrent meteen te openen.

Het komt heel vaak voor dat je deze optie al meteen wordt weergegeven. Zodra je hierop klikt zal je zien dat er een extra zoekvenster geopend wordt. Zodra dit het geval is hoef je niets meer te doen dan te klikken op openen.

Nu zal de torrent automatisch in de Client worden geladen. Zodra dit is gebeurd zullen alle bestanden die bij de betreffende torrent horen automatisch worden gedownload. Vervolgens kan je de door jou gekozen film of serie gaan kijken.