Extremepowertorrents.nl

Hoe populair zijn torrents nog?

Tegenwoordig is het zo dat er steeds meer torrentwebsites worden opgeheven. Dit komt omdat de overheden wereldwijd steeds meer bezwaren hebben tegen het gebruik van torrents. Er bestaat dus een grote kans dat er in de toekomst steeds meer torrentsites zullen gaan verdwijnen.

Veel torrentwebsites weten van dit probleem en zorgen er daarom voor dat ze verplaatst worden naar mirrorwebsites. Het woord mirror komt uit het Engels en betekent spiegel. Dit houdt dus in dat deze websites een afspiegeling zijn van de originele website.

Dit kan dus de reden zijn waarom de torrentwebsite die je gebruikt dus ineens niet meer te vinden is. Toch is het zeker niet zo dat de website nu verdwenen is. Zelfs nu wordt er nog steeds door heel veel mensen gebruik gemaakt van torrent websites.

Om op een veilige manier gebruik te kunnen maken van torrentwebsites zijn er een aantal dingen om goed rekening mee te houden. Wanneer je twee veiligheidsmaatregelen toepast kan je ook vandaag nog veilig gebruik maken van torrentwebsites.

Privacy beschermen

Wil je met torrents downloaden gaan beginnen, zorg er dan voor dat je dit doet met een veilige verbinding. Een van de beste opties om uit te kiezen is gebruik maken van een WPN-verbinding. Door deze verbinding wordt je dataverkeer versleuteld en is je IP-adres niet zichtbaar.

Wel geldt voor een VPN-verbinding dat ook je downloadgeschiedenis niet meer aan jou kan worden gekoppeld. Het installeren van een VPN-verbinding is heel eenvoudig. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een app op je computer of telefoon te installeren.

Zodra je de app eenmaal hebt geïnstalleerd schakel je deze in wanneer je torrents wilt gaan downloaden. Vanaf het moment dat de app is ingeschakeld ben je er zeker van dat alles wat je op internet doet anoniem en versleuteld is.

Antivirus

De kans is groot dat je er zelf ook wel eens mee te maken hebt gehad, een virus op je computer. Tegenwoordig lijkt het dan wel dat er steeds minder virussen actief zijn, toch zijn er vaak nog onveilige bestanden te vinden wanneer je gebruik maakt van torrents.

Ga je torrents downloaden, zorg er dan voor dat je alleen kiest voor uploaders die betrouwbaar zijn. Hierdoor is de kans aanzienlijjk kleiner dat je toch een vervelend virus op je computer krijgt. Met een goede virusscanner op je apparaat weet je zeker dat je veilig bent en beschermd tegen virussen.